نیروی محرکه یک نیاز ضروری برای حرکت چرخ صنعت است. اینورتر یکی از تجهیزات مستقلی است که ولتاژ DC را به ولتاژ AC تبدیل می کند. اینورترها برای کاربران خود این اطمینان را حاصل می کنند که منبع تغذیه بدون وقفه و مداوم فعالیت می نماید. در کارهای مختلفی مانند یو پی اس، کنترل کننده سرعت و موتورهای الکتریکی از اینورترها استفاده می شود. اینورترها دارای انواع مختلفی هستند که برای استفاده در فعالیت های تجاری، صنعتی و مسکونی طراحی و تولید شده اند. صنایع به استفاده مداوم از اینورتر ها برای اجرای یک عملکرد دقیق و مدیریت منظم صنعتی نیاز دارند. در نهایت می توانیم بگوییم که اینورترها نقش مهمی در صنایع تولیدی ایفا می کنند. سفارش دهندگان این ابزار کاربردی می توانند اینورترهای صنعتی را بر اساس نیاز خود در بخش های مختلف سفارش دهند و به کار بگیرند. در نتیجه در ادامه این متن ما قصد داریم به بررسی کاربرد اینورتر در صنعت بپردازیم.
اهمیت استفاده از اینورترهای صنعتی
اینورترهای صنعتی تجهیزاتی کاربردی هستند که می توانند از قطع برق در کارگاه ها، کارخانه ها و حتی فضاهای مسکونی جلوگیری نمایند. امروزه صنایع متعددی برای اجرای فرایندهای خود در سطح انبوه نیازمند کاربرد اینورترها هستند. در واقع صنعت تولید برق، حملونقل، کارخانه ها، کارگاه های کوچک و حتی فضاهای بهداشتی و درمانی امروزه باید بدون وقفه و به صورت شبانه روزی فعالیت خود را اجرایی نمایند. در نتیجه تعطیلی فعالیتهای آنها حتی برای چند ساعت می تواند منجر به زیان های مالی جبران ناپذیری برای آنها شود. همه این صنایع برای عملیات بدون وقفه نیازمند کاربرد یک منبع تغذیه مداوم و ثابت هستند. در نتیجه فعالیت مداوم کارخانه ها و کارگاه ها کاملا به کاربرد اینورترها وابسته می باشد.
قطعی برق، نوسان در برق وارد شده به شبکه و یا افت بار برق را ما می توانیم به عنوان بزرگترین تهدید برای بقای صنایع معرفی نماییم. صدمات ناشی از قطع برق در هر صنعتی می تواند خسارات سنگینی را بر تولید کنندگان و فعالان اقتصادی تحمیل نماید. حتی قطعی برقی که در مدت زمان چند ثانیه ای مرتفع می گردد هم می تواند منجر به وقفه لحظه ای در عملکرد کلی کارخانه ها و صنایع گواگون شود. قطعی برق کارخانه ها می تواند به تجهیزات و ماشین آلات صنعتی آسیب فراوانی را وارد نماید. بنابراین برای مدیریت قطعی برق در صنایع کاربرد یک اینورتر صنعتی کارآمد و قوی الزامی است.
مزایای کاربرد اینورتر در صنعت
افزایش بهره وری را می توان به عنوان یکی از مهمترین مزایای کاربرد اینورتر در صنعت در نظر گرفت. اینورترهای صنعتی نه تنها منبع تغذیه بدون وقفه را به صنایع ارائه می دهند بلکه می توانند ظرفیت بار منبع تغذیه را نیز افزایش دهند. بنابراین افزایش ظرفیت بار می تواند به افزایش بهره وری در بخش های صنعتی کمک کند. همچنین صنایع باید اینورترهای صنعتی را بر اساس ظرفیت بار مورد نیاز خود در بخش های مختلف نصب و از مزایای آن بهره مند شوند. اما نکته مهم در این بین این است که افزایش بهره وری باعث افزایش درآمد واحدهای صنعتی می شود.
تکرار مداوم قطع برق در صنعت بسیار خسارت زا می باشد و احتمال بروز آن در این صنایع فراوان است. قطع برق می تواند فعالیت های جاری در کارخانه ها، مراکز تولیدی و خدماتی را کاملا متوقف کند. زیرا برق نیروی محرکه ضروری برای تداوم فرآیندهای صنعتی می باشد. بنابراین برای جلوگیری از خرابی ناشی از قطعی برق و نوسانات منبع تغذیه نیاز است تا کاربرد اینورتر در صنعت به طور مداوم صورت پذیرد.
کاربرد اینورتر در صنعت چیست؟
اگر در رابطه با نوع کاربرد اینورتر در صنعت کنجکاو هستید باید بگوییم که معمولا از اینورتر در منبع تغذیه بدون وقفه (UPS) استفاده می شود. وظیفه اینورتر در مدار برق UPS تبدیل برق DC به برق AC در سطح ولتاژ مورد نیاز کاربر است. در کاربردهای صنعتی و تجاری اینورتر برای کنترل ولتاژ ورودی در موتورهای AC مورد استفاده قرار می گیرد. در لوازم خانگی (مانند یخچال و دستگاه های تهویه مطبوع) نیز اینورتر برای کنترل سرعت کمپرسور و تنظیم توان آن مورد استفاده قرار می گیرد. اینورترها عمدتاً در سیستم های تولید انرژی خورشیدی و توربین بادی استفاده می شود. از دیگر کاربردهای اینورتر صنعتی می توان به استفاده از آن در هواپیماهای برقی و وسایل نقلیه الکتریکی (EV) اشاره نمود. اما شاید کمتر کسی بداند که از اینورتر در سلاح های الکتروشوک (مانند شوکر، تیزر و غیره) نیز می توان استفاده نمود.
اهمیت کاربرد این وسیله چیست؟
در واقع باید دانست که کاربرد اینورتر در صنعت بسیار ضروری و الزامی می باشد. اما به طور کلی از اینورترها در فعالیت های خانگی، تجاری و به طورکلی صنایع نیز استفاده می شود. برای مثال استفاده از اینورترها در فناوریهای پیشرفته مانند سیستمهای شبکه هوشمند منازل به امری الزامی تبدیل شده است. کاربرد اینورتر در بخش های تولید انرژی های تجدیدپذیر سبب می شود تا اینورتر برق ورودی DC را از پنل های خورشیدی یا توربین بادی به برق متناوب تبدیل و برای استفاده سایر وسایل سازگار نماید.
اینورترها را همچنین می توانیم به عنوان یکی از اجزای کلیدی در سیستم های پشتیبانی برق که با باتری فعالیت می نمایند نیز در نظر بگیریم. هنگامی که برق در شبکه قطع می شود یا زمانی که قطعی برق در بخش مسکونی مانع استفاده از ژنراتور اصلی می شود استفاده از سیستم برق پشتیبان الزامی است. در نهایت باید دانست که کاربرد اینورتر در صنعت، بخش خانگی و سایر فعالیت ها توانسته به توسعه اقتصادی و افزایش رفاه عمومی کمک شایانی نماید.
بدون دیدگاه